Nalaten aan het Joods Nationaal Fonds

Overweegt u om in uw nalatenschap een goed doel op te nemen? Nalaten aan het Joods Nationaal Fonds (JNF) is makkelijker dan u denkt. Het belangrijkste is dat u uw wensen in kaart brengt. Wie wilt u dat uw erfgenamen zijn en hoe wilt u uw nalatenschap verdelen? Als u ons opneemt in uw testament, kunt u dat op drie manieren doen.

Een vast bedrag

Met een legaat laat u een vast bedrag of bepaalde goederen na aan het JNF. Het resterende deel van uw nalatenschap wordt verdeeld over uw erfgenamen zoals kinderen, familieleden of vrienden.

Als enig erfgenaam

Wilt u dat uw volledige nalatenschap aan het JNF ten goede komt? Dan kunt u het Joods Nationaal Fonds als enig erfgenaam benoemen.

Als mede-erfgenaam

U kunt in uw testament ook een aantal erfgenamen benoemen waar het JNF er één van is. U bepaalt zelf hoe u de nalatenschap over erfgenamen verdeelt.

Juiste tenaamstelling
Neemt u het Joods Nationaal Fonds op in uw testament? Het is belangrijk om de juiste tenaamstelling aan te houden. Geef als tenaamstelling op:

Stichting Joods Nationaal Fonds, kantoorhoudende te 1082 GG Amsterdam, Van Leijenberghlaan 197 D, ingeschreven in het handelsregister van de Kamer van Koophandel onder nummer 41200972.

Het volledige bedrag naar het goede doel
De Stichting Joods Nationaal Fonds is erkend als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Daarom hoeven wij geen erfbelasting te betalen. Uw nalatenschap wordt geheel besteed aan het doel waarvoor u het heeft bestemd: de ontwikkeling van duurzame, ecologische projecten ten behoeve van de leefbaarheid van alle mensen in de Israelische samenleving. Een fijne gedachte.

Meer weten?
Wilt u meer weten over het opnemen van het Joods Nationaal Fonds in uw testament? Binnenkort komt onze nieuwe brochure over nalaten aan het JNF uit. Deze kunt u hieronder alvast aanvragen. Wij sturen u de brochure vervolgens zo snel mogelijk toe.

Heeft u vragen?
Neem contact op met Barbara Flesschedrager. Zij vertelt graag hoe het opstellen van een testament in zijn werk gaat, hoe u een goed doel in uw testament opneemt of een notaris vindt. Barbara is te bereiken op telefoonnummer 020 – 646 64 77 of per e-mail barbara@jnf.nl.

 

Ik wil graag de brochure over nalaten aan het JNF ontvangen

    Akkoord *
      * verplichte velden.

     

    Nu al doneren aan het JNF?

    Privacyverklaring