Nalaten aan het Joods Nationaal Fonds

Nalaten aan het Joods Nationaal Fonds betekent nalaten aan de toekomstige generaties van Israel. Om toekomstige generaties een leefbaar Israel te schenken moet er nú veel werk worden verzet. De projecten van vandaag zijn de woonplaatsen van morgen, de waterreservoirs van nu zijn levensaders voor de volgende generaties.

Overweegt u ook om in uw nalatenschap een goed doel op te nemen? Vindt u de toekomst van een leefbaar Israel ook belangrijk? Nalaten aan het Joods Nationaal Fonds is makkelijker dan u denkt. Het belangrijkste is dat u uw wensen in kaart brengt. Wie wilt u dat uw erfgenamen zijn en hoe wilt u uw nalatenschap verdelen? Als u ons wilt opnemen in uw testament, kunt u dat op drie manieren doen.

Een vast bedrag

Met een legaat laat u een vast bedrag of bepaalde goederen na aan het Joods Nationaal Fonds. Het resterende deel van uw nalatenschap wordt verdeeld over uw erfgenamen zoals kinderen, familieleden of vrienden.

Als enig erfgenaam

Wilt u dat uw volledige nalatenschap aan ons ten goede komt? Dan kunt u het Joods Nationaal Fonds als enig erfgenaam benoemen.

Als mede-erfgenaam

U kunt in uw testament ook een aantal erfgenamen benoemen waar Joods Nationaal Fonds er één van is. U bepaalt zelf hoe u de nalatenschap over erfgenamen verdeelt.

Juiste tenaamstelling
Neemt u het Joods Nationaal Fonds op in uw testament? Het is belangrijk om de juiste tenaamstelling aan te houden. Geef als tenaamstelling op:
Stichting Joods Nationaal Fonds, gevestigd te Amsterdam
Postadres: Postbus 78030, 1070 LP Amsterdam
IBAN rekeningnummer: NL58 INGB 0000 0499 98
Ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nummer 41200972

Het volledige bedrag naar het goede doel
De Stichting Joods Nationaal Fonds is erkend als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Daarom hoeven wij geen erfbelasting te betalen. Uw nalatenschap wordt geheel besteed aan het doel waarvoor u het heeft bestemd: de ontwikkeling van duurzame, ecologische projecten ten behoeve van de leefbaarheid van alle mensen in de Israelische samenleving.

Meer weten?
Wil u meer weten over het opnemen van het Joods Nationaal Fonds in uw testament? Vraag dan onze brochure Nalaten aan, met interessante suggesties en praktische tips. U kunt de brochure aanvragen door een mail te sturen naar info@jnf.nl.

Heeft u vragen?
Neem dan contact op met Barbara Flesschedrager. Zij vertelt graag hoe het opstellen van een testament in zijn werk gaat, hoe u een goed doel in uw testament opneemt of een notaris vindt. Barbara is te bereiken op telefoonnummer 020 – 646 64 77 of e-mail barbara@jnf.nl.

Nu al doneren aan het JNF?

Privacyverklaring