Een familiepark op naam in de Negev woestijn

Het JNF biedt de unieke mogelijkheid om in Israel een familiepark op naam op te richten:

  • Een park op naam in het Mishmar Hanegev bos in de Negev woestijn kost €35.000 en beslaat minimaal 18 dunam.
  • Een gebied van de omvang van uw keuze (minimaal 18 dunam) wordt gemarkeerd en op uw naam registreerd in het bomenkadaster van het JNF in Israel.
  • Samen met u bedenken wij de tekst op de plaquette bij het park.
  • Rondom de onthulling van de plaquette wordt een mooie ceremonie georganiseerd, geheel volgens uw wensen.
  • Met de ceremonie vereeuwigt u de naam van uw dierbaren voor altijd in een park in Israel.
  • Daarmee draagt u bij aan het vruchtbaar maken en aan het vergroten van de leefbaarheid van het land, tot in lengte der dagen.

Het Mishmar Hanegev bos: de groene gordel rondom Be’er Sheva
Het Mishmar Hanegev bos is een onderdeel van de groene gordel rond de groeiende metropool Be’er Sheva, de hoofdstad van de Negev woestijn. Tot op heden is daar ongeveer 10.415 hectare (100.000 dunam) JNF-bosgebied aangeplant. Geplante boomsoorten zijn onder andere de eucalyptus, acacia en breedbladige bomen, zoals de johannesbroodboom, terebint, jujube, vijg, olijf, granaatappel, plataan en amandel. De groene long rond Be’er Sheva blijft groeien, met de aanplant van nieuwe bomen elk jaar.

Met de verdere ontwikkeling van deze bossen pakt het JNF het probleem van woestijnvorming aan, een van de ernstigste problemen in droge en semi-aride gebieden ter wereld. Israel is een van de weinige landen op aarde dat daar succesvol in is.

Belastingvoordeel
De stichting Joods Nationaal Fonds draagt bij aan het algemeen nut en is daarom bij de Belastingdienst geregistreerd als een ANBI, een Algemeen Nut Beogende Instelling. Ons RSIN-of ANBI-nummer is 2955659. Dit is het nummer dat u kunt opgeven bij uw opgave inkomstenbelasting.

Wilt u de mogelijkheid om een park op naam op te richten bespreken? Wij denken graag met u mee. U kunt ons bereiken via 020 – 646 64 77.

Privacyverklaring