Boomplanten: elke keer weer een metamorfose

Het JNF heeft sinds 1902 meer dan 260 miljoen bomen in Israel geplant. Vooral in het noorden van het land zijn met steun van vele donateurs honderden parken en wouden aangelegd. Daarmee is een belangrijk deel van het land op ongekende wijze veranderd: van een grotendeels dor landschap dat eeuwenlang geleden heeft door verwaarlozing en houtkap, naar een prachtig groen en vruchtbaar gebied. Iedere nieuwe boom creëert weer een ware metamorfose!

Schenk een boom

Het belang van beheer: duurzaam beleid

Met het oprichten komt ook meer aandacht voor beheer en onderhoud van parken en wouden. Het JNF legt nu nog meer de aandacht op het duurzamer en sterker maken van bossen door een verscheidenheid aan bomen te creëren (biodiversiteit) en door nieuwe soorten te ontwikkelen die beter bestand zijn tegen de hitte. We zorgen er voor dat branden zoveel mogelijk worden voorkomen. Het JNF zorgt ervoor dat de natuur zich zoveel mogelijk zelf kan redden, maar soms is nieuwe aanplant nodig is. Het JNF Nederland heeft besloten het beheer van onze prachtige bossen actief ter hand te nemen en vraagt uw hulp daarbij!

Er is nog veel te doen: bomen brengen leven naar de woestijn

Het zuiden van Israel bestaat voornamelijk uit een dunbevolkte woestijn. Om die dorre gebieden leefbaar te maken en de woestijn terug te dringen zal ook daar geplant worden. Het planten in het zuiden is kostbaarder omdat het daar droger is, de grond minder vruchtbaar is en we meer volwassen stekjes moeten inzetten. Het gebrek aan water dwingt ons selectief te zijn. We kiezen ervoor dichtbij de dorpen te planten om zoveel mogelijk gebruik te kunnen maken van huishoudafvalwater en omdat de mensen daar er het meest profijt van hebben: een boom brengt leven naar de woestijn!

JNF Nederland heeft besloten zijn volle gewicht achter deze nieuwe inspanning te stellen en nieuwe gebieden te ontwikkelen. Dit jaar hebben we nieuwe gebieden geadopteerd in het noorden van de Negev: rond Lahav en Beersheva.

Wilt u ons steunen bij het verder tot bloei brengen van de woestijngebieden:  koop dan een boomcertificaat. Wij planten dan uw boom in Israel…  daar waar het nodig is.

Nieuwe boomcertificaten: voor elke gelegenheid

Wij merken keer op keer hoezeer het planten van een boom in Israel een cadeau is met emotionele waarde. Omdat er zo’n verscheidenheid aan gelegenheden is waarop een dergelijk cadeau gepast kan zijn, hebben we besloten een reeks van nieuwe certificaten te maken die aansluit bij die verscheidenheid: een geboorte, een bar mitswa, …….. Welk certificaat vindt u de meest toepasselijke?

jnf-prod-blue-hearts-tree

jnf-prod-hearts-tree

jnf-prod-lemon-tree

jnf-prod-pomegranated-tree
 

*Let op, wij zijn op de volgende dagen gesloten:

  • donderdag 16 september 2021 vanwege Jom Kippoer (Grote verzoendag)
  • dinsdag 21 september 2021 vanwege Soekot (loofhuttenfeest)
  • dinsdag 28 september 2021 vanwege Shemini Atzeret / Simchat Thora (Vreugde der Wet)

Privacyverklaring