woensdag 29 mei 2019

Vivian Rinat-Fransman is de nieuwe directeur van het Joods Nationaal Fonds (JNF). Zij volgt Freddie Rosenberg op die het JNF zeven succesvolle jaren leidde.

Moshe Kon, voorzitter van het bestuur:

“Het bestuur ziet in Vivian een toegewijde en enthousiaste directeur die in staat is goede invulling te geven aan de functie. Vivian heeft lange tijd gewerkt bij andere fondsenwervende instellingen, waar ze veel ervaring opdeed in fondsenwerving, klantenbinding en communicatie.”

“Het JNF bestaat al sinds 1902. Bijna iedereen kent het,” zegt Vivian. “En het JNF is op dit moment relevanter dan ooit. Het draagt bij aan de vermindering van de effecten van klimaatverandering door het aanleggen van bossen, de ontwikkeling van waterprojecten, onderzoek naar het zuinig omgaan met water, door bescherming van natuur, dieren en ecosystemen. Daarmee zorgen we voor een goede infrastructuur, zodat huidige en toekomstige generaties in Israel een bestaan kunnen opbouwen.”

Vivian is in Amsterdam geboren, heeft 18 jaar in Israel gewoond en spreekt vloeiend Ivriet. “Veel familie en vrienden wonen in Israel. Ik bewonder het land en haar bewoners om hun lef en doorzettingsvermogen. Dat inspireert mij. Ik vind het geweldig dat ik nu kan bijdragen aan het land waar ik zoveel van houd.”

Privacyverklaring