zondag 1 september 2013

Paran ligt op een afgelegen plek in de Negev met grote temperatuurverschillen van meer dan 40 graden overdag in de zomer tot rond het vriespunt tijdens winterse nachten. Met de groei van Paran was er steeds meer behoefte aan energie voor productie, pompen, verwarming en verlichting. Energielevering in de woestijn is echter geen eenvoudige aangelegenheid. De mensen in Paran hadden behoefte aan een betaalbare en duurzame energiebron die ook op langere termijn hun bestaan kon garanderen.

Zonnepanelen

Elke dag schijnt in dit gebied de zon en toch wordt energie van ver gehaald. De daken van stallen in Paran bleken uitstekend geschikt om de collectoren op te plaatsen. Zo gebruiken de inwoners hun bestaande bebouwing op een duurzame manier. Overdag schenkt de zon alle broodnodige energie voor pompen en machines. De gewonnen energie zorgt ‘s avonds voor warmte en verlichting in de kassen en de huizen van de mensen. Energievoorziening dat met 365 dagen zon per jaar zeer effectief is en waar het JNF zich, samen met u, warm voor wil maken!

Een gegarandeerde energiebron, het hele jaar door

Zonne-energie is de belangrijkste vorm van duurzame energie en alom aanwezig in Paran. Met de aanleg van zonnecpanelen zijn de gezinnen niet langer afhankelijk van kostbare energie die van ver naar Paran moet worden geleid. Een hedendaagse, milieuvriendelijke manier voor het opwekken van electriciteit volledig gericht op de toekomst van Paran.

Privacyverklaring