dinsdag 16 september 2014

Het Koningin Beatrix Woud ligt ten noorden van Kfar Kana bij Nazareth, Galilea en is geschonken aan Hare Majesteit Koningin Beatrix ter ere van haar kroning in 1980. Het woud is officieel ingewijd door H.K.H. Prinses Juliana en Z.K.H. Prins Bernhard in oktober 1986, waarbij zij ook zelf een boom voor hun dochter in het woud hebben geplant.

Er is ook een Koningin Juliana Woud gelegen ten oosten van Kfar Kana bij Nazareth, Galilea opgericht ter gelegenheid van de 65e verjaardag van Koningin Juliana op 30 april 1974. Het woud is officieel geopend door, toen nog, H.K.H. Prinses Beatrix en Z.K.H. Prins Claus op 30 april 1975, waarbij zij een boom hebben geplant ter ere van de jarige koningin.

Ten derde is er het Koningin Wilhelmina Woud gesitueerd ten westen van Kfar Kana bij Nazareth, Galilea, naast de twee andere Koninginnen-wouden. Het woud is opgericht in 1970, in het 25e jaar van de bevrijding, ter herinnering aan de 90e verjaardag van Hare Majesteit Koningin Wilhelmina. De officiële inwijding van dit woud vond plaats op 25 mei 1971.

Privacyverklaring