dinsdag 5 januari 2016

Een vruchtbare, groene toegang voor onze woestijndorpen in de centrale Arava

De bewoners van de ‘Arava strook’ zijn een moedig volk. Zij leven aan de rand van Israel oog in oog met de woestijn. Moedig houden zij zich staande door te leven op de rand van wat mogelijk is. Door het planten van dadelpalmen zijn de toegangswegen van de dorpen direct beschermd en geven de bomen een bron van bestaan door de dadels te verkopen. De boomvelden vormen daarnaast een natuurlijke barrière tegen woestijnvorming en houden de grond vast.

Een sterke boom voor moedige bewoners

De dadelpalm is uitermate geschikt om in dit droge klimaat geplant te worden. Hij gebruikt relatief weinig water en kan leven op het brakke grondwater dat diep in de grond gevonden wordt. Ook hoeft de grond niet bewerkt te worden zoals bij andere boomsoorten noodzakeliijk is. Palmen verbeteren de leefomgeving, zijn sterk, productief en duurzaam. Goed voor de woestijn, goed voor de mens.

Helpt u mee?

Steun ons alstublieft door loten te kopen of door een donatie te doen. Ons streefdoel is om, samen met u, alle 7 Arava dorpen te voorzien van een natuurlijke groen-barrière tegen woestijnvorming. Daarnaast zullen de palmen een bron van inkomsten bieden aan de inwoners. Een prachtig doel!

Bestel loten 

Prijzen van de 63e JNF Loterij

1e prijs: Superdroomreis voor 2 personen
2e prijs: Droomreis voor 1 persoon
3e-6e prijs: Retourtickets voor 1 persoon
+ vele unieke overige prijzen

 

Lees hier verder over de loterijprijzen en voorwaarden.

Schrijf u hier in voor onze nieuwsbrief