woensdag 27 mei 2020

Deze zomer steken we onze jaarlijkse JNF-loterij in een nieuw jasje. U maakt kans op prachtige prijzen en tegelijkertijd steunt u onze projecten. Dat is nu nog harder nodig. Doet u weer mee?

Afgelopen januari lieten we u weten dat de jaarlijkse loterij wordt herzien. Minder kosten maken en hogere opbrengsten realiseren voor onze projecten in Israel, dat is ons doel. Ook maken we het winnen feestelijker.

Eind juli gaat de lotenverkoop van start. U ontvangt daar tegen die tijd alle informatie over. De trekking vindt dit jaar plaats op 28 december. U kunt onze loten ook cadeau doen, bijvoorbeeld voor Kerst, Sinterklaas of Chanoeka. De ontvanger weet dan al snel of hij prijs heeft.

Coronacrisis

Dit jaar is in vele opzichten een uitzonderlijk jaar. Veel mensen zijn geraakt door de coronacrisis, ook in Israel. Daarom wordt de opbrengst van deze loterij besteed aan die groepen mensen in Israel die onze steun het hardst nodig hebben. U leest er alles over in onze mailing die volgt.

Hoofdprijs

Hoe meer loten worden gekocht, hoe beter! U maakt nog meer kans op onze hoofdprijs. Dat is opnieuw een droomreis voor twee personen naar Israel, maar dit keer met een speciaal JNF-tintje: drie dagen lang reist u met een gids door de Arava en bezoekt u diverse JNF-projecten. Verder zijn er nog meer verrassende prijzen te winnen, die allemaal met Israel te maken hebben. Zo verloten wij, anders dan voorgaande jaren, nog meer tickets naar Israel. Maakt u zich geen zorgen als reizen voorlopig nog niet mogelijk is vanwege de coronamaatregelen. De vouchers zijn een jaar geldig.

Traditionele trekking

Wist u dat de trekking van onze loterij op geheel traditionele manier wordt gedaan? Al sinds jaar en dag gaat onze boekhouder met een van onze medewerkers naar Notariskantoor Spier & Hazenberg in Amsterdam, waar notaris Gerben Gramser de officiële trekking doet. Gerben: ‘De trekking gaat al decennialang op dezelfde manier: er staan drie ouderwetse melkbussen klaar waar alle lotnummers op karmijnrode kaartjes in worden gestopt. Ik trek daaruit per prijs het winnende lot. Daar maak ik een officieel proces-verbaal van, dan klopt het juridisch. In de beginjaren was meedoen belangrijker dan winnen. De betrokkenheid van de donateurs is altijd groot geweest. De trekking op kantoor, het jarenlange ritueel, heeft iets romantisch. Ik hoop dat we dat niet moderniseren. Elk jaar verheug ik mij er weer op. Het is voor ons kantoor een grote eer hieraan mee te werken, omdat het JNF positief bijdraagt aan het groener maken van Israel en de opbrengsten van de loterij veel mogelijk maken.’

Dankzij de deelname van onze donateurs aan de loterij heeft het JNF in de loop der jaren al veel projecten kunnen realiseren. Zoals de bouw van waterreservoirs voor hergebruik van afvalwater, de realisatie van speciale druppelirrigatie- en pompsystemen en niet te vergeten de modelboerderij in Paran. Prachtige projecten die bijdragen aan de totstandkoming van dat ene grote doel: Israel groen en leefbaar maken.

Doet u ook dit jaar weer mee aan de loterij?

Privacyverklaring