vrijdag 1 februari 2019

Op Toe Bisjwat, 21 januari jl., opende directeur Freddie Rosenberg de JNF Experience bijeenkomst in Leeuwarden. De bijeenkomst vond plaats in Stadsschouwburg De Harmonie. Het thema van de avond was de Waterproblematiek in Israel.

Ruim 200 genodigden luisterden geboeid naar Mirit Hilman, een trotse “boerin” uit de Arava, die uiteenzette hoe men met behulp van het JNF de waterproblematiek, met name in de Negev, aanpakt. Jan Post van Wetsus – European centre of excellence for sustainable water technology gaf inzicht in de vooruitstrevende water technologieën die in Israel en Nederland worden toegepast.

Het bijzondere verhaal van de JNF Experience reis in Israel, afgelopen oktober werd door organisator Barbara Flesschedrager tezamen met de deelnemers Carla en Andries Meijer in woord en beeld vertoond. Meld u hier aan voor onze nieuwe JNF Experience reis. Er zijn nog slechts enkele plaatsen over.

De avond was niet alleen inhoudelijk interessant maar Emma Schipper, Einat Salomon en Arava Dadon van muziekschool Concertino en de hapjes van HaBaron, maakten de avond ook verrukkelijk.

help de Arava aan water

Videofragmenten van de avond

[/video]

Foto’s van de avond

 

Sjoukje van der Zwaag-de Haan:

Ik vond het een mooie avond en ik was zeer geroerd door het verhaal van Mirit Hilman. Indrukwekkend hoe men daar de woestijn tot groei brengt

Dorit Habing:

Dank voor de mooi, goed georganiseerde en verzorgde avond! Blij met de goede opkomst. Waardevolle informatie die is verstrekt via de powerpoint presentaties en gast sprekers. De muzikale omlijsting bracht kippenvel!

Sylvia Dreese:

Was erg blij dat ik bij het JNF Experience in Leeuwarden aanwezig was. De zaal was fully booked met belangstellenden. Door de warme presentatie over onze reis van Freddie, Barbara, Carla en Andrie en Mirit beleefden wij, degenen die de reis in oktober hebben meegemaakt, de reis opnieuw. Warme gevoelens namen van ons bezit. Mirit oa heeft duidelijk uitgelegd wat het JNF voor de Arava allemaal doet. Na afloop was het fijn om voor mij bekende belangstellenden te kunnen enthousiasmeren voor het JNF en haar projecten. Voor mij was het een voorrecht om het JNF weer te horen praten en de diverse beelden over de Arava weer te kunnen zien en niet minder belangrijk de ontstane warme vriendschapsbanden met deelnemers reis weer aan te kunnen halen.

Soesja Ricardo:

Een geweldig inspirerende Experience op 21 januari in Leeuwarden, die een liefdevol maar bovenal helder beeld schetste over de prachtige en schier onwaarschijnlijke JNF projecten in de Arava, rotsige woestijn in Israel, waar tomaten, avocado’s, druiven en dus wijn en al wat lekker is groeit en bloeit!

Jur Vermeulen:

Ik vond het een fijne avond. Elkaar ontmoeten en delen wat ons gezamenlijk bezighoudt.  De liefde voor Israël. Natuurlijk  was het fijn om reisgenoten van de oktober reis te ontmoeten.  Nog even  fijne momenten  ophalen. Maar ook om elkaar fysiek  weer te zien. Dat geeft de herinneringen emotie. Ook nog even  in vogelvlucht  vanaf het podium de reis opnieuw beleven was gewoon fijn. Erg interessant  vond ik de spreker over het water en energie. Belangrijk  voor Israël om deze kennis  te delen.  Ook het gesprek  na afloop, waarin de spreker zijn sterke vermoeden  uitsprak  dat de bebossing in Israël invloed  heeft op het klimaat. Voor water moeten  we af van het idee dat we dit technisch kunnen  oplossen. We moeten  terug naar de natuur die dit regelt. En ja, daarin loopt Israël  voorop met z’n bossen aanplant. Met als belangrijke initiator en ondersteuner het JNF.

Privacyverklaring