donderdag 12 april 2018

Afgelopen maandag 9 april vond de derde JNF Experience plaats in Katwijk. Net zoals de twee vorige avonden in Amsterdam en Apeldoorn, was ook deze avond een groot succes.

Samen werd 115 jaar Joods Nationaal Fonds (JNF) en 70 jaar Israel gevierd. Directeur van het JNF Freddie Rosenberg, professor Raoul Bino uit Wageningen en Andre de Vries van reisorganisatie Timeouttravel spraken over Israel en het JNF: Het verleden, het heden en de toekomst. Hoogtepunt van de avond was Mirit Hilman uit de Arava, zij sprak over haar leven in de woestijn. Drie leerlingen van de Joodse muziekschool Concertino uit Amsterdam zongen Israelische liedjes en het publiek zong en klapte mee.

Op deze avond werd weer duidelijk dat Israel en het JNF onlosmakelijk met elkaar zijn verbonden.

Reacties van bezoekers

 

Ik heb genoten van de prima verzorgde avond met geweldige sprekers. De studentes van de muziekschool waren erg leuk. De drankjes en hapjes waren heerlijk. Kortom het was een fantastische avond die ervoor gezorgd heeft dat ik mij meer wil inzetten voor het JNF.

Els de Mooij – Krijgsman uit Rijnsburg

Dit was de eerste keer dat mijn vrouw en ik een JNF Experience bijwoonden. Een positieve avond met name door de spreker uit Wageningen (leerzaam) en de dame uit de woestijn die geen lesje opdreunde, maar toonde hoe ze emotioneel betrokken is bij de ontwikkeling van de woestijn. Wij vonden het positief dat het geen geldverslindende happening was, maar een ingetogen geheel. Alle lof voor de organisatoren.

G.M.Richheimer uit Amsterdam

Bijzonder dat de woestijn zal bloeien als een roos. De muziek was erg leuk en de lekkere hapjes smaakten naar meer. Wat overigens geldt voor de hele avond.

Marieke Engels uit Voorburg

Ik wist al lang wat er, zelfs met blote handen, in Israel was en wordt gepresteerd, maar de avond gaf mij toch extra informatie. Tot nu toe steunde ik het JNF alleen door het kopen van loten, maar mede door het bijwonen van deze avond, heb ik besloten het JNF maandelijks financieel te gaan steunen.

Gerard Martel uit Berkel en Rodenrijs

De JNF Experience in Katwijk was een positieve ervaring met een goede organisatie en een afwisselende presentatie!

Ad Knevel uit Steenwijk

Het was een leuke, leerzame en afwisselende avond met boeiende onderwerpen en sprekers. Het zou leuk zijn als er ook eens een avond bij ons in de buurt georganiseerd wordt.

Sarah van de Graaf uit Stolwijk

Dit was mijn eerste kennismaking met het JNF en het is goed bevallen. Allemaal vriendelijke en aardige mensen en een goed programma waar de Joodse en Christelijke gezamenlijke waarden goed tot uitdrukking werden gebracht.

Willem Gütt uit Rotterdam

Wij vonden het een prachtige avond. De uitleg over het project was interessant. De hapjes na afloop waren heerlijk en goed verzorgd. Hartelijk dank voor de uitnodiging.

Dirk en Janny de Vries uit Valkenburg

Een prachtige en bemoedigende avond. Shalom!

Cees Vooys uit Katwijk

Een gezellige, warme avond met mensen die van elkaar houden en voor elkaar op willen komen en dezelfde God dienen.

Shalom, Okke Hoekstra uit Valkenburg

Het was een prachtige avond. Iedere keer weer is het geweldig om te zien en te horen hoe de woestijn tot bloei wordt gebracht. Ongelooflijk is het doorzettingsvermogen van de mensen die er wonen en de resultaten die ze weten te behalen. Israel blijft een wonder.

Otto Ferf Jentink uit Zaandam

Wij kwamen er tijdens deze avond achter dat het JNF meer doet dan alleen bomen planten. Wat geweldig!  Gefeliciteerd en ga zo door.

Dirk Moor en Arry Moerman uit Monster

We zijn nog niet zo lang betrokken bij het JNF en vonden deze avond interessant en leerzaam. Voor onze acht kleinkinderen hebben we vorig jaar bomen gekocht die in Israel geplant zijn. Voor ons had er meer gedetailleerde informatie over de aangelegde bossen en parken mogen zijn. Wij planten veel bomen op ons eigen erf, vandaar die specifieke interesse. Vanaf nu gaan we de JNF-website volgen om op de hoogte te blijven van alle activiteiten.

Kees en Aafke Spek uit Zegveld

Het was een leuke informatieve avond. Gezellig en ongedwongen. Enthousiaste sprekers die het zeker voor elkaar krijgen mensen naar Israel te krijgen. Last but not least: lekkere Israelische hapjes!

Hetta en Frits van Coevorden uit Amsterdam

Het was een bijzondere goed bezochte, geslaagde en voortreffelijk georganiseerde waardevolle avond. Het belangrijke werk van het JNF kon niet beter over het voetlicht worden gebracht door de diverse sprekers. Ontroerend was de afsluiting met het gezamenlijk gezongen Hatikvah.

Ronald E. Waterman uit Delft

Dit was mijn tweede JNF Experience: chapeau voor de organisatie en de warme ontvangst door Barbara + team. Fijn dat ook dit event weer druk bezocht werd. Mirith ontroerde me wederom met haar bijzondere verhaal over de enorme wilskracht van de Arava bevolking om een dorre woestijn vruchtbaar te maken.

Yvonne Lengams uit Amsterdam

Op deze avond was ik voor het eerst in contact met het JNF. Wat was de ontvangst leuk. Ook goede informatie van Freddie Rosenberg, de directeur van het JNF en van Raoul Bino, de deskundige uit Wageningen. De avond was meer dan de moeite waard. Bedankt.

Herman Vijlbrief uit Ter Aar

 

Privacyverklaring