HELP ISRAEL AAN MOBIELE SCHUILKELDERS!

Sinds begin vorige week zijn er meer dan 3500 raketten vanuit Gaza afgeschoten op burgerdoelen. Nooit eerder werden de inwoners van Israel bestookt met zoveel raketten, op zoveel plekken tegelijkertijd. 

Levensreddende schuilkelders
Afhankelijk van de afstand tot de Gazastrook heeft de bevolking van Israël, ouderen, kinderen, zieken en gehandicapten 15-90 seconden om dekking te zoeken in een schuilkelder of trapportaal. Er zijn veel mobiele schuilkelders nodig. Deze mobiele schuilkelders bieden onmiddellijke beschutting tegen raketaanvallen.

Juist in tijden van nood moeten we er voor Israel zijn. Helpt u mee?

Een mobiele schuilkelder van 1,5 x 4 meter:
• kost 9.000 euro
• heeft raketbestendige stalen deuren
• weegt 10 ton
• biedt een veilige plek voor 9 mensen


Veel branden door raketinslagen

Als gevolg van de vele raketinslagen werken de JNF-brandweerlieden en vele vrijwilligers non-stop om branden in bossen en open gebieden zo snel mogelijk te blussen: in de westelijke en noordelijke Negev regio, in de omgeving van Jeruzalem, en in het Ben Shemen woud. Er is dringend behoefte aan meer beschermende kleding en blusmaterialen.

Help mee en doneer!

Waar draagt u aan bij?
Met uw gift steunt u het werk van het JNF brandweerteam, dat met man en macht werkt aan het controleren en blussen van de branden. Maar uw hulp is ook heel hard nodig voor het herstel en onderhoud van deze bossen. Zodra de branden eenmaal geblust zijn worden de zwartgeblakerde takken en bomen geruimd en wordt de verschroeide aarde schoongemaakt. Daarna maakt het JNF een plan voor de rehabilitatie en het herstel van de aangetaste bossen. Hierbij worden nieuwe bomen geplant en worden veel onderhoud en preventiemaatregelen genomen.

 

Privacyverklaring