maandag 2 december 2019

Het brandweerteam van het JNF in Israel heeft met spoed een speciale brandweerwagen nodig om de bossen te beschermen.

Sinds april 2018 zijn er in de Westelijke Negev al meer dan 1200 branden uitgebroken. Tijdens de zomers van 2018 en 2019 werd het enorme gebied voortdurend blootgesteld aan brandstichting in bossen, natuurgebieden en landbouwgebieden. Dit heeft grote ecologische en economische schade veroorzaakt. Bovendien vormen de branden een gevaar voor de vele gemeenschappen nabij de grens.

Op dit moment bereiden de JNF-brandweermannen zich voor op de zomer van 2020, waarin ze opnieuw flinke brandstichtingen verwachten.

Tijdens de JNF Israel Experience in Rotterdam afgelopen week sprak Danny Ben-David, directeur Westelijke Negev van Keren Kayameth LeIsrael (KKL/JNF), over de branden en de grote behoefte aan nieuwe moderne brandweerwagens:

‘Een deel van ons land staat in brand, en het doet pijn te constateren dat we niet in staat zijn om de branden op tijd te blussen’, aldus Danny Ben David. ‘Onze reactiesnelheid is cruciaal bij deze enorme bosbranden. Ze laaien vaak gigantisch op, ook doordat het hier zo enorm droog en heet is. Hoe sneller we ter plekke zijn, des te beter we de schade kunnen beperken.’

De brandweerwagens die nu worden gebruikt, zijn oud en niet geschikt voor het vele werk. Ze komen uit naburige regio’s en daarom duurt het vaak te lang voordat ze op de plek van de brand zijn.

Bovendien zijn ze niet gemaakt om te rijden en te blussen in bossen en in ruwe, open ruimtes. Ook hebben deze brandweerwagens niet voldoende water aan boord om een beginnende bosbrand te kunnen blussen. Het JNF is de enige organisatie in Israel met brandweerpersoneel dat speciaal is opgeleid om bosbranden te blussen.

De meest urgente behoefte van de JNF-brandweer is een speciale bosbrandweerwagen met veel watercapaciteit, specifiek gebouwd voor de bosgebieden in de Westelijke Negev.

Help mee onze met liefde en zorg geplante bossen te beschermen.

Met uw bijdrage kan het JNF een speciale bosbrandweerwagen aanschaffen met:

  • 4000 liter water en schuim
  • Een speciaal chassis om te manoeuvreren op zowel verhard als onverhard terrein
  • Vierwielaandrijving
  • Een cabine voor drie personen
  • Een waterkanon
  • Materieel voor reddings- en sleepmogelijkheden

Wat kost deze speciale JNF-bosbrandweerwagen?

Een brandweerwagen is een kostbare investering, maar noodzakelijk om de branden te bestrijden. Om de brandweer van de Westelijke Negev te helpen is een bedrag van € 375.000, – nodig.

We zijn enorm dankbaar voor de vele donaties die we al hebben ontvangen voor deze speciale brandweerwagen. Maar we zijn er nog niet! Help u mee?

Ja ik doe mee!

Privacyverklaring