Help de bossen bij Jeruzalem te herstellen!

Op 15 augustus 2021 brak er brand uit in de buurt van Beit Meir in de heuvels van Jeruzalem. Het hete weer en de harde wind zorgden ervoor dat het vuur zich snel verspreidde en ook andere nabijgelegen steden bedreigde. Duizenden inwoners werden geëvacueerd uit hun huizen in 10 gemeenschappen. Enorme vlammen stootten dikke zwarte rook uit die van mijlenver zichtbaar was.

  • Meer dan 3700 hectare bos verbrand
  • 3 dagen lang werkte de JNF brandweer met man en macht
  • 10 JNF brandweerwagens en 100 JNF brandweermannen werkten mee
  • Grootste brand van de afgelopen 10 jaar
  • Branden zullen 20-50% toenemen de komende jaren

Help mee!

Dit is de grootste en meest verwoestende natuurbrand die de afgelopen jaren in de omgeving van Jeruzalem heeft gewoed. Het leidde tot zware luchtvervuiling in de regio Jeruzalem. Het vuur heeft duizenden hectares JNF-bossen verwoest en grote ecologische schade toegebracht aan de plaatselijke flora en fauna.

Doneer nu en help de JNF brandweer onze bossen te herstellen en te beschermen!

Waar draagt u aan bij?
Met uw gift steunt u het werk van het JNF brandweerteam, dat met man en macht werkt aan het controleren en blussen van de branden. Maar uw hulp is ook heel hard nodig voor het herstel en onderhoud van deze bossen. Zodra de branden eenmaal geblust zijn worden de zwartgeblakerde takken en bomen geruimd en wordt de verschroeide aarde schoongemaakt. Daarna maakt het JNF een plan voor de rehabilitatie en het herstel van de aangetaste bossen. Hierbij worden nieuwe bomen geplant en worden veel onderhoud en preventiemaatregelen genomen.

Uw steun is nodig
Help mee en zorg dat er in de aangetaste bossen weer nieuwe bomen geplant kunnen worden. Iedere bijdrage is welkom.

Jeruzalem bergen bosbranden - augustus 2021

Jeruzalem bosbranden augustus 2021

Jeruzalem bosbranden augustus 2021

Privacyverklaring