donderdag 19 februari 2015

Woensdag 4 februari 2015 vond in de Uilenburger Synagoge in Amsterdam de eerste JNF Experience 2015 plaats. Tijdens deze avond maakte een groot aantal genodigden kennis met het Joods Nationaal Fonds, de organisatie die zich sinds begin 1900 in voor de ontwikkelng van Israel.

DSC01695

Directeur van het JNF, Freddie Rosenberg, vertelde tijdens deze avond over de vele uiteenlopende projecten die het JNF Nederland steunt op het gebied van water, landbouw, bebossing en research.

Ook voorzitter, prof. dr. Moshe Kon, deelde met het publiek zijn enthousiasme en liefde voor de Negev woestijn en de resultaten die het JNF daar reeds behaalde. De Ambassadeur van Israel, Haim Divon, vertelde over zijn persoonlijke ervaring met het JNF en de betekenis van het JNF voor de bewoners van Israel.

DSC01690

Harry Lovenstein, ir. bij de Universiteit van Wageningen, legde uit hoe de innovatieve kennis van het JNF niet alleen in Israel tot bijzondere resultaten heeft geleid maar ook wereldwijd tot toepassing en succes heeft geleid.

Eran Raz, wijnteler uit Mitspe Ramon, vertelde hoe zijn droom ‘wijn in de woestijn’ mede met behulp van het Koning Willem-Alexander Waterproject uit kwam.

Na afloop werden er veel enthousiaste reacties gehoord!

We kijken dan ook terug op een zeer geslaagde avond en hopen vaker avonden te organiseren waarin wij met liefde de geschiedenis en activiteiten, projecten en reeds behaalde resultaten van het JNF toelichten.

jnf-experiance-fotoalbum

Bekijk hier meer foto’s van deze avond.

Mocht u geinteresseerd zijn in zo’n avond/middag, werken wij hier graag samen met u naartoe.

Privacyverklaring