dinsdag 9 april 2019

Mirit, een pionier uit de Arava woestijn, stuurde ons deze foto van haar buurtkindjes toe. Er gebeuren een aantal bijzondere dingen op de foto.  Zie jij ze ook?

 

Dit zijn de 5 elementen die deze foto bijzonder maken

1. Watergebrek in de Arava woestijn

De Arava woestijn is het meest dorre gebied in Israel.  Deze woestijn kent geen natuurlijke waterbronnen en ook geen bronnen die eenvoudig toegankelijk zijn. De huishoudens in de woestijn zijn niet aangesloten op het nationale waternet, simpelweg omdat dat te veraf ligt. Het is daarom buitengewoon dat leven in de Arava woestijn mogelijk is.

2. Bijzondere landbouw te midden van de woestijn

Op de foto zijn in de verte kassen te zien waar onder andere watermeloenen, mango’s, druiven, tomaten en paprika’s groeien. Variëteit aan gewassen is van levensbelang omdat ziektes, opwarming van de aarde, langere periodes van droogte en onzekere wereldmarkten een groot risico voor de boeren vormen die veelal dezelfde gewassen telen. Dat dit mogelijk is, komt dankzij het doorzettingsvermogen van de pioniers.

3 Zelfgeplukte watermeloenen

De Arava woestijn ligt onder de Dode Zee. Daarom is het land erg zout. Het is buitengewoon bijzonder dat het de pioniers lukt om zoete, sappige watermeloenen te telen in zo’n zout en dor gebied. De kindjes hebben het voorrecht om net geplukte watermeloenen te eten en niet eerst langs de groenteboer te moeten gaan.  

4 Leven op blote voeten

Veel kinderen in de woestijn lopen op blote voeten. Hun ouders zijn pioniers die geen problemen maar uitdagingen zien en doelgerichte oplossingen bedenken. Als ze geen zin hebben om hun schoenen aan te doen, dan doen ze dat gewoon niet. Sommige ouders doen dat ook niet. Deze kindjes zijn de pioniers van de toekomst!

5 Zij maken de visie van David Ben Gurion waar

Ben Gurion had de visie om heel Israel vruchtbaar te maken. In het noorden is het gelukt. Deze pioniers zijn hard op weg om ook in het zuiden van Israel deze droom waar te maken.

 

 

De opbrengst van de JNF loterij gaat direct naar onderzoek naar het optimaal gebruik van schaarse waterbronnen in de Arava woestijn.
Help deze pioniers en draag bij aan hun missie om met bruikbaar water de woestijn tot bloei te brengen.

 

Bestel hier uw loten