donderdag 30 april 2020

U kent haar inmiddels uit onze eerdere nieuwsbrieven: Barbara Flesschedrager. Zij is niet alleen verantwoordelijk voor de afhandeling van nalatenschappen binnen het JNF, maar doet veel meer. Een inkijkje in haar werkweek in deze bijzondere tijd.

‘Vanwege het coronavirus functioneert ook ons kantoor anders dan gebruikelijk. Directeur Vivian Rinat werkt vanuit ons kantoor en thuis. Ook is zij regelmatig in contact met JNF Israel. Ik ben iedere dag op kantoor. Gelukkig woon ik er maar een paar minuten vandaan. Bij veel bedrijven is het stil, bij ons is het druk.

Regelmatig bellen er mensen om, ter bemoediging van de huidige situatie, bomen te bestellen voor vrienden en familie. De telefoongesprekken duren langer dan normaal, omdat iedereen zijn verhaal kwijt wil. Vooral veel ouderen zijn eenzaam en blij met een gesprek. Veel donateurs bellen me wekelijks om te laten weten hoe het met ze gaat en om te vragen hoe de situatie in Israel is.

Steeds weer hoor ik: “Ik ga toch weer bomen bestellen, ik laat me er niet onder krijgen.” Wat ik bijzonder vind, is dat ikzelf ook al een aantal bomen heb gekregen van lieve donateurs en actievelingen bij het JNF. Het ontroert me, we hebben een trouwe achterban. Aan een aantal eenzame bewoners van Beth Shalom, het Joods woonzorgcentrum in Amsterdam, heb ik, namens het JNF, met de handgeschreven kaarten gestuurd. Om hen te laten weten dat we aan ze denken.

Los hiervan zijn we druk bezig met de voorbereiding van nieuwe acties voor het komende jaar, het opschonen van ons adressenbestand en diverse testamentaire zaken. Het is nu ook de tijd voor achterstallige klussen. De huidige situatie is niet makkelijk.

Van vrienden uit Israel ontving ik deze week prachtige foto’s van de beginnende lente daar. Laten we ons daarop focussen: de natuur gaat door, en wij ook.’

Privacyverklaring