woensdag 6 maart 2019

Om malaria in de regio uit te roeien en land voor landbouw te creëren werd in 1950 de Hula vallei leeggepompt. De vallei werd in 1990 gerestaureerd en is vandaag de dag een van de tien belangrijkste natuurgebieden ter wereld. Het is een paradijs voor vogels en vogelliefhebbers!
Twee keer per jaar strijken 500 miljoen trekvogels neer om aan te sterken en tot rust te komen.
 De kraanvogels zijn nu weer terug in het land en wij hebben daar prachtige beelden van, een unieke en wat lawaaige bezienswaardigehid. See them fly!

Een prachtige ochtend met kraanvogelmuziek.

Fotocredits: Natalia Rublina
Bron: Instagram

Vandaag bezoeken wij tijdens de JNF Experience reis dit kleine paradijs. Want dit werkelijk unieke natuurreservaat wil je natuurlijk niet missen. Terwijl er maximale aandacht aan het milieu wordt besteedt, wordt de vallei continu ontwikkeld. Er is van alles te vinden: schoonheid, water, vogels, dieren, milieu, biodiversiteit en cultureel erfgoed. Deze plek is voor zowel onderwijs, onderzoek als  jongeren,  gezinnen, mensen met een handicap, vogelaars, milieuactivisten en vakantiegangers aantrekkelijk. Wij zullen verslag brengen van ons bezoek daar. Houd onze blog in de gaten! Privacyverklaring