donderdag 12 september 2019

Vast onderdeel van de JNF-nieuwsbrief wordt de JNF-reistip. Iedere keer lichten we een bezienswaardigheid uit die te maken heeft met het JNF en die absoluut de moeite waard is. Deelnemers van de JNF Experience-reis zullen dat beamen. Tip #1 is het Vidor Center. Bezoek dit centrum als u onderweg bent naar Eilat, of op de terugweg naar het noorden, volg route 90 door de Arava woestijn en maak een stop die u nog lang zal verwonderen.

In het Vidor Center hoort, leert en leest u alles over leven in de woestijn. Wat voor mensen wonen in dit niemandsland? Waar leven ze van? Hoe ziet hun dagelijks leven eruit? Wat groeit er in de kassen? Hoe komen ze aan water? In het Vidor Center worden al deze vragen – en meer – beantwoord. Laat u meevoeren in de driedimensionale film, volg de rondleiding door een aantal kassen en zie met eigen ogen wat er groeit in de woestijn. In  het interactieve museum kunt u zelf regen maken en een kijkje in het leven krijgen van de families die hier leven.

Ondanks het klimaat – in de zomer kan het hier wel vijftig graden worden – is de Arava het kroonjuweel van de Israelische landbouw. Als je kijkt naar de schaarse regenval en het kleine aantal mensen dat er woont, is dat een modern wonder. Negenhonderd families in zeven dorpen laten de woestijn bloeien, niet alleen metaforisch, maar op de meest letterlijke en praktische manier mogelijk.

Het centrum laat u dit wonder en de woestijn in al zijn facetten ervaren, met onderwerpen als de geavanceerde landbouw van de regio, de uitdagingen op het gebied van ontginning van grond, de geschiedenis van de Arava-gemeenschappen, geologie, aquacultuur en de lokale fascinerende kleurrijke gewassen.

www.vidor-center.co.il

Tel: 00972-775681608 of 00972-528666114

Bekijk het Vidor Center op Google Maps

Het Vidor-centrum bevindt zich in het hart van de Arava, naast Moshav Hatzeva, in het Research & Development Center (Yair Station). Het is wat moeilijk te zien vanaf de weg. Een herkenningspunt is een draaiende windmolen. Vanuit het noorden is het aan de linkerkant, vanuit Eilat aan de rechterkant van route 90.