woensdag 21 maart 2018

Geschreven door: Joanne Nihom

Genieten van Israelische en Joodse muziek? Kom op 9 april naar de JNF Experience in Katwijk.  Leerlingen van Concertino, een bijzondere muziekschool uit Amsterdam, treden daar voor u op.

Roi Shabbat en Yaniv Nachum richtten negen jaar geleden Concertino op.  “We kenden elkaar vanuit Israel en van het conservatorium in Amsterdam en wilden de Israelische en Joodse muziek in Nederland tot leven brengen bij de Joodse jeugd.

Onze school telt inmiddels zo’n honderdvijftig leerlingen, in de leeftijd van vijf tot eenentwintig jaar. Vijf dagen per week verzorgen we lessen in muziek maken en zingen. Muziek slaat bruggen en zorgt voor verbinding. De meeste van onze leerlingen hebben een Joodse achtergrond, van heel orthodox tot liberaal. Door samen muziek te maken, leren ze met en over elkaar. Muziek gaat ook over geven. We treden dan ook regelmatig op tijdens bijeenkomsten van de Joodse gemeenschap en dragen op die manier ons steentje bij. Welke liederen we op 9 april gaan zingen, dat houden we geheim. Dat het genieten wordt, dat kunnen we wel alvast verklappen.”

 

Kom ook naar de JNF Experience in Katwijk!

70 jaar Israel, 115 jaar Joods Nationaal Fonds jubileum-experience-avond op 9 april in Katwijk.

U kunt zich hier inschrijven voor de JNF Experience 

 

Niks missen? klik op de blauwe vind ik leuk knop om ons op Facebook te volgen.

Privacyverklaring