woensdag 1 april 2020

Vorig jaar mei deden we een oproep om een acaciaboom te adopteren in de Arava woestijn. Dat was nodig, want in de afgelopen decennia zijn veel acaciabomen beschadigd. Dat gebeurde als gevolg van de klimaatverandering, maar ook door het overpompen van grondwater, omleiding van rivierbeddingen, ontworteling van bomen voor landbouwgrond en door wegenaanleg.

U heeft enorm geholpen. Onze actie was zo succesvol dat we hem zelfs voortijdig hebben stopgezet, omdat het planten van nieuwe acaciabomen wordt beperkt tot 200-250 nieuwe bomen per jaar. Het bruikbare water is namelijk net genoeg voor de irrigatie van de huidige 4000 bomen en deze nieuwe bomen.

Niet alleen ontvingen alle donateurs van 180 euro een speciaal ontworpen boomcertificaat, ook staan de namen van alle mensen voor en door wie een boom is gegeven vereeuwigd op een speciaal namenbord. Dat bord staat in Hatzeva, een van de 7 dorpjes in de Arava woestijn. Het staat bij de entree van het educatieve onderzoekscentrum in Hatzeva. Bekijk hier de foto’s.

We zijn heel trots op u en vinden het geweldig hoe wij samen in staat zijn de woestijn tot bloei te brengen. Heel veel dank daarvoor!