120 jaar JNF

In 120 jaar heeft het JNF, mede dankzij uw steun en betrokkenheid, heel veel bereikt. Dit werk kunnen we namelijk niet alleen. We doen dit samen met u, mensen die dezelfde droom koesteren: ervoor zorgen dat Israel een leefbaar land is en blijft voor al haar inwoners. Op naar de volgende 120 jaar!

 

1917 Australische Cavalerie in de westelijke Negev, tijdens een pauze. De ANZAC (Australian and New Zaeland Army Corps), die samen vocht met het Britse leger in de eerste wereldoorlog, veroverde Be’er Sheva na twee mislukte pogingen door de Britten om Gaza te veroveren.

2012 Golda Park. Een oase van ontspanning, werd door KKl-JNF ontwikkeld ter nagedachtenis van Golda Meir, premier van Israel van 1969 tot 1984.

1967 Werkverschaffing in het bos. Fotograaf: David Hirschfeld

1920 "Het land Israel wordt verworven door groot lijden" (Talmoed). De Yizre'el vallei werd geplaagd door Aanopheles muggen met malaria, waaraan veel van de nieuwe kolonisten bezweken.

2013 De Yizre'el vallei is Israels graanschuur geworden.

1969 Voorbereiding op het zaaien in de Negev. Bloed, zweet en tranen in de hoop op een vreugdevolle oogst.

2010 Olijfgaarden in de Negev. Door onderzoek en ontwikkeling wordt het mogelijk de uitdagingen van een woestijnklimaat om te buigen in kansen voor de landbouw. Fruit, olijven en zelfs vis worden nu geproduceerd voor export.

1953 De heuvels van Galilea wachten op beplanting. Fotograaf: Photo Erda

2008 Het Biriya-bos, het grootste aangeplante bos van Galilea, spreidt zich uit over de heuvels tussen Tsfat en de Hula vallei. Fotograaf: Avi Hirscheld

2006 Het Biriya-bos lijdt door de jaren onder oorlog, branden en sneeuw. Fotograaf: Albatross Aerial Photography Ltd.

2014 Het herstel van een bos duurt jaren. Acht jaar na een oorlog en bosbrand zie je het groen weer domineren in dit ooit zo gehavende gebied. Het bos is weer toegankelijk voor bezoekers. Fotograaf: MorDagan Aerial Photography

Draag ook bij aan een wonder

Privacyverklaring